درخواست خرید قسطی

مهم‌ترین و جدیدترین تکنولوژی‌های مورد استفاده در تلویزیون‌های هوشمند

5/5
مهم‌ترین و جدیدترین تکنولوژی‌های مورد استفاده در تلویزیون‌های هوشمند

راهنمای مقاله​:

زمان مطالعه: ۷ دقیقه

امروزه انتخاب تلویزیون هوشمند، به چالش جدیدی در خرید لوازم خانگی توسط خریداران تبدیل شده است. سرعت پیشرفت تکنولوژی و بهره گیری شرکت‌های تولیدکننده تلویزیون‌های هوشمند، باعث شده تا هر سال با تکنولوژی و امکانات جدیدی طرف باشیم. سال‌ها پیش برای انتخاب تلویزیون، فقط باید اندازه صفحه نمایش و برند تولیدکننده را انتخاب می‌کردید؛ اما امروز، باید بین امکانات متنوع و مدل‌های بی‌شمار تلویزیون‌های هوشمند، محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید. در این مقاله قصد داریم به معرفی مهم‌ترین و جدیدترین تکنولوژی‌های مورد استفاده در تلویزیون‌های هوشمند اشاره کنیم. با وب‌سایت الو قسطی همراه باشید.

همان طور که اشاره کردیم، با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، شرکت‌های تولیدکننده تلویزیون‌های هوشمند، محصولات خود را طبق آخرین فناوری‌ها به بازار ارائه می‌کنند. اما بسیاری از این امکانات و فناوری‌ها ممکن است استفاده قابل توجهی برای ما نداشته باشد؛ بنابراین قابل ذکر است تلویزیونی را برای منزل خود انتخاب کنید که نیازتان را برطرف کرده و نیز در آینده بتواند از تکنولوژی‌های دیگر پشتیبانی کند.

۱- انواع تلویزیون هوشمند بر اساس فناوری صفحه نمایش:

در این قسمت از مطلب، به معرفی انواع فناوری‌های به کار رفته در صفحه نمایش تلویزیون‌های هوشمند اشاره می‌کنیم. پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا با طیف زیادی از فناوری‌های صفحه نمایش طرف باشیم. فناوری تلویزیون‌های هوشمند به شرح زیر است:

  • تلویزیون‌های کریستال مایع یا به اختصار LCD

فناوری LCD، فناوری است که در بسیاری از تلویزیون‌های هوشمند وجود دارد. این فناوری از اوایل سال ۲۰۰۰ توسط شرکت‌های مطرح تولیدکننده تلویزیون، به بازار معرفی شد. این فناوری از کریستال مایع برای نمایش تصاویر استفاده می‌کند. کریستال‌های مایع به صورت الکترونیکی دستکاری‌شده و تصاویر را نمایش می‌دهند. از جمله مزیت‌های این فناوری می‌توان به در دسترس بودن، طیف زیاد تلویزیون‌ها و ابعاد متنوع اشاره کرد. از نظر قیمت، قیمت پایین‌تری نسبت به فناوری‌های OLED و LED دارند. همچنین میانگین طول عمر صفحه نمایش‌هایی که از این فناوری استفاده می‌کنند، چیزی حدود ۱۶ هزار ساعت است. البته این فناوری، مشکلات زیادی در نمایش رنگ مشکی دارند و در نمایش تصاویری که رنگ مشکی وجود دارد، ضعف دارند.

تکنولوژی LCD

تکنولوژی LCD

  • تلویزیون LED

نسل جدیدتر تلویزیون‌های LCD، فناوری LED هستند که در مقایسه با فناوری LCD مصرف بهینه‌تری به دلیل استفاده از لامپ‌های LED دارند. به گفته تولیدکنندگان فناوری LED، تا ۲۰ درصد مصرف کمتری را نسبت به LCD تجربه خواهید کرد. همچنین این تلویزیون‌ها وزن کمتر و نیز ضخامت کمتری نسبت به تلویزیون‌های LCD دارند.

تکنولوژی LED

تکنولوژی LED

قابل ذکر است که فناوری LED به دلیل بهره‌گیری از تکنولوژی جدیدتر، قیمت بالاتری نسبت به LCD دارد. همچنین این تلویزیون‌ها به دلیل تابش نور متفاوت، تصاویر را زنده‌تر و شفاف‌تر نمایش می‌دهد. همچنین طول عمر این تلویزیون‌ها چیزی حدود ۱۰۰ هزار ساعت است.

  • تلویزیون‌های OLED

تلویزیون دیود ساطع نور ارگانیک (OLED) تلویزیون‌های بسیار سبکی هستند که ضخامت بسیار کم دارند. این تلویزیون‌ها در سال ۲۰۱۲ به بازار معرفی شدند و تفاوت آنها با فناوری LED، استفاده از دیودهای ساطع کننده نور آلی به جای لامپ‌های LED است. استفاده از این فناوری باعث شده تا تصاویر، شفافیت بیشتری داشته باشد و همچنین رنگ مشکی را بتواند به خوبی نمایش دهد.

این فناوری ضخامت کمتری نسبت به تلویزیون‌های LED دارد و به دلیل استفاده از تکنولوژی جدیدتر، تا ۴۰ درصد مصرف بهینه‌تری را به خود اختصاص داده است. طبیعی است که قیمت این تلویزیون‌ها از LED بالاتر است. این تلویزیون‌ها از ابعاد ۵۵ اینچ به بالا تولید می‌شوند.

  • تلویزیون‌های QLED

از محبوب‌ترین تکنولوژی‌های صفحه نمایش، فناوری QLED است که از نقاط کوانتومی برای نمایش تصاویر استفاده می‌کند. به دلیل استفاده این فناوری از نقاط کوانتومی، تصاویر هرچه بهتر نمایش داده می‌شوند و ضعفی در نمایش رنگ مشکی نخواهند داشت. در واقع این فناوری، LED است که یک لایه نقاط کوانتومی دارد. تلویزیون‌های QLED از جهاتی نسبت به LED برتری دارند. مصرف انرژی بهینه‌تر، طول عمر بالاتر، عمق بهتر رنگ سیاه، طیف رنگی و روشنایی از عمده موارد برتری QLED نسبت به LED هستند. همچنین قیمت این فناوری، از OLED و LED بالاتر است.

 

این فناوری در ابعاد ۵۵ اینچ به بالا تولید و روانه بازار می‌شود. اولین شرکت تولیدکننده‌ای که به این فناوری دست یافت، سونی بود که بعد از مدتی کوتاه، بسیاری از شرکت‌های مطرح تولیدکننده تلویزیون‌های هوشمند نظیر ال‌جی و سامسونگ نیز از این فناوری در نمایشگرهای خود استفاده کردند. تلویزیون‌های که از این فناوری بهره برده‌اند، در دو نوع تخت و خمیده در بازار موجود هستند.

۲- رزولوشن تصویر (Resolution)

تصاویر دریافتی بر روی صفحه تلویزیون از نقاط ریزی تشکیل شده که به آن پیکسل می‌گویند. رزولوشن یا وضوح تصویر به زبان ساده یعنی هر چه تعداد پیکسل‌های تصویر بیشتر باشد، وضوح تصویر یا رزولوشن آن هم بالاتر است. رزولوشن تصویر، موردی است که بسیار روی قیمت تلویزیون تأثیرگذار است. به طور معمول تلویزیون‌های هوشمند از رزولوشن‌های زیر استفاده می‌کنند:

  • رزولوشن Full HD
  • رزولوشن ۴K
  • رزولوشن ۸K

حداقل رزولوشن تلویزیون‌های هوشمند در بازار، HD است. اما کیفیت تصویر در Full HD به مراتب بیشتر بوده و قیمت بالاتری نیز دارد. همچنین رزولوشن ۴K تا چهار برابر کیفیت بیشتری را از Full HD نمایش می‌دهد. رزولوشن ۸K هم از جدیدترین رزولوشن‌های بازار بوده ولی در استفاده از این فناوری، باید فیلم یا شبکه تلویزیونی موردنظر شما از این فناوری پیشتیبانی کند. تا به امروز خرید ۸K صرفه اقتصادی نداشته و بهتر است از رزولوشن ۴K استفاده کنید.

۳- فناوری HDR

از دیگر فناوری‌های جدید مورد استفاده در تلویزیون‌های هوشمند، فناوری HDR است. این تکنولوژی مربوط به مهم‌ترین استانداردهای نمایش تصویر است. HDR مخفف کلمه High Dynamic Range به معنای محدوده داینامیک بالا است. این فناوری باعث شده تا تصویر را شفاف‌تر و طبیعی‌تر تماشا کنید. نحوه کار این فناوری هم بدین صورت است که تفاوت نقاط روشن و تاریک را زیاد می‌کند تا بتوانید تصاویر با کیفیت بهتری داشته باشید. بسیاری از تلویزیون‌های هوشمند، از این تکنولوژی بهره برده‌اند.

۳- فناوری Filmmaker Mode

حالت فیلم سازی از جدیدترین قابلیت‌هایی است که در تلویزیون‌های هوشمند به کار گرفته می‌شود. این تکنولوژی باعث شده تا تجربه روان و واقعی از نمایش تصاویر داشته باشید. بسیاری از کارگردان‌های دنیا هم از این تکنولوژی استقبال کرده و گفته‌اند این تکنولوژی باعث شده تا فیلم‌ها به آنچه که واقعاً فیلم‌برداری شده‌اند، نزدیک شوند.

۴- تکنولوژی دالبی ویژن (Dolby Vision)

این فناوری را می‌توان زیر مجموعه فناوری HDR دانست زیرا برای نمایش بهتر و دقیق‌تر تصاویر به کار گرفته می‌شود. در تکنولوژی دالبی ویژن، هر صحنه و هر فریم، به شکل دقیق و هماهنگ نمایش داده شده تا باعث شوند تصاویری بدون ضعف ببینید. ضمن اینکه متناسب با محتوای پخش شده بهبودهای لازم انجام می‌گیرد و می‌توان انتظار نمایش رنگ‌های زنده‌تر را داشت.

۵- نرخ تازه سازی یا Refresh Rate

نرخ تازه‌سازی از دیگر فناوری‌های مورد استفاده در تلویزیون‌های هوشمند است. به کمک این فناوری تصویری روان‌تر خواهید داشت. امروزه تلویزیون‌های هوشمند از نرخ تازه‌سازی ۶۰hz و یا ۱۲۰hz استفاده می‌کنند. قابل ذکر است که هرچه عدد نرخ تازه‌سازی بیشتر باشد، تصاویر روان‌تر و چشم شما کمتر خسته خواهد شد. اگر قصد اتصال کنسول‌های بازی به تلویزیون را دارید بهتر است از نرخ تازه‌سازی ۱۲۰hz یا بالاتر استفاده کنید.

۶- زاویه دید و پنل IPS

از دیگر ویژگی‌های مدرن استفاده شده در تلویزیون‌های هوشمند، زاویه دید گسترده در کنار پنل مقاوم IPS است. این پنل ضد ضربه و ضدخش بوده و نگرانی جهت آسیب دیدن آن نخواهید داشت. بسیاری از تولید کنندگان تلویزیون‌های هوشمند، ادعا می‌کنند تا ۱۷۸ درجه زاویه دید گسترده را در اختیار شما قرار می‌دهند.

۷- تکنولوژی صدای دیجیتال دالبی (Digital Dolby)

با پیشرفت در زمینه صوت و تصویر، تکنولوژی دالبی نیز به بازار معرفی شد. با استفاده از این تکنولوژی حس حضور در سینما را خواهید داشت. بسیاری از تلویزیون‌های هوشمند از این قابلیت استفاده می‌کنند. به دلیل رقابت در دنیای دیجیتال، تلویزیون‌ها هرچه باریک‌تر باشند، مشتریان بیشتری خواهند داشت ولی این نکته را در نظر داشته باشید که با ضخامت کمتر، مجبور به استفاده از بلندگوهای ظریف‌تر و در نتیجه صدای کمتر خواهید بود. اما فناوری دالبی باعث شده تا از کیفیت پخش صدا در بلندگوها کاسته نشده و صدای رسا در کنار کیفیت بالا را برای شما به ارمغان بیاورد.

۸- کنتراست (Contrast Ratio):

کنتراست بالا باعث می‌شود تصویر شفاف‌تری داشته باشید. تمام جزئیات را می‌توانید با این قابلیت مشاهده کنید حتی صحنه‌های تاریک!

اگر به دنبال خرید تلویزیون برای چندین سال هستید پس توجه ویژه‌ای به کنتراست داشته باشید و از کنتراست بالا استفاده کنید. هرچقدر کنتراست پایین‌تر باشد، رنگ‌های سیاه متمایل به خاکستری خواهند بود و بسیاری از جزئیات نادیده گرفته خواهند شد.

۹- قابلیت اتصال به اینترنت

شرکت‌های تولیدکننده تلویزیون‌های هوشمند برای اینکه از رقابت جا نمانند، هر روز امکانات جدیدی را به تلویزیون‌های خود اضافه می‌کنند. قابلیت اتصال به اینترنت از جدیدترین قابلیت‌هایی است که شرکت‌های سازنده تلویزیون از آن استفاده می‌کنند. با وجود چنین قابلیتی، امکان وب گردی و استفاده از سیستم عامل اندروید آسان‌تر شده است. در ادامه به این ویژگی بیشتر اشاره می‌کنیم.

۱۰- تلویزیون هوشمند با سیستم عامل اندروید:

استفاده از سیستم عامل اندروید، از دیگر فناوری‌هایی است که در تلویزیون‌های هوشمند وجود دارد. با چنین فناوری، قابلیت نصب و استفاده از بسیاری از اپ‌ها و برنامه‌های اندرویدی را خواهید داشت. برندهای تولیدکننده تلویزیون‌های هوشمند، با بهره گیری از پردازشگرهای قدرتمند و همچنین استفاده از حافظه داخلی، باعث شدند تا تجربه روان و شگفت انگیزی به هنگام استفاده از این فناوری داشته باشید.

۱۱- قابلیت ماشین زمان یا (Time Shift):

احتمالاً برای شما هم پیش آمده که برنامه تلویزیونی مورد علاقه‌تان، با دیگر برنامه‌ها تداخل داشته باشد و یا به‌هنگام دیدن یک سریال متوجه قسمتی از آن نشوید؛ قابلیت ماشین زمان اینجا خودنمایی کرده و با ضبط سکانس قبلی سریال و یا برنامه تلویزیونی، امکان پخش آن را برای شما فراهم می‌کند.

۱۲- قابلیت ماشین زمان یا (Time Shift):

از دیگر قابلیت‌های جالب به کار رفته در تلویزیون‌های هوشمند، قابلیت ماشین زمان یا Time Shift است. احتمالاً برای شما هم پیش آمده که برنامه تلویزیونی مورد علاقه‌تان، با دیگر برنامه‌ها تداخل داشته باشد و یا به‌هنگام دیدن یک سریال متوجه قسمتی از آن نشوید؛ قابلیت ماشین زمان اینجا خودنمایی کرده و با ضبط سکانس قبلی سریال و یا برنامه تلویزیونی، امکان پخش آن را برای شما فراهم می‌کند.

۱۳- قابلیت اتصال به تلفن همراه

از قابلیت‌های پرکاربرد تلویزیون‌های هوشمند، قابلیت اتصال به تلفن همراه است. با وجود این قابلیت می‌توانید به آسانی تلفن همراه خود را به صفحه نمایش تلویزیون وصل کنید و از تماشای فیلم‌ها و بازی‌ها لذت ببرید.

در این قسمت از مطلب، به معرفی انواع فناوری‌ها و تکنولوژی‌های پرکاربرد در تلویزیون‌های هوشمند اشاره کردیم. قابل ذکر است که با پیشرفت تکنولوژی هرروزه به این فناوری‌ها اضافه می‌شود. بهتر است قبل از مراجعه به فروشگاه‌های حضوری و یا آنلاین، نیاز اصلی خود را بررسی کرده و طبق آن اقدام به خرید تلویزیون‌های هوشمند کنید.

جمع بندی:

همیشه با تکنولوژی حرکت کردن سخت است! چرا که سرعت پیشرفت تکنولوژی به ویژه در صوت و تصویر بسیار است. در این مطلب به مهم‌ترین و جدیدترین تکنولوژی‌های مورد استفاده در تلویزیون‌های هوشمند اشاره کردیم. از مهم‌ترین آنها ابعاد، رزولوشن تصویر، نوع صفحه نمایش، فناوری HDR و فناوری دالبی ویژن است. فروشگاه آنلاین لوازم خانگی الو قسطی افتخار دارد با ارائه جدیدترین تلویزیون‌های هوشمند در ابعاد و برندهای متنوع در خدمت شما باشد. همچنین امکان خرید اقساطی با شرایط ویژه برای شما همراهان گرامی میسر شده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد تلویزیون‌های هوشمند و همچنین شرایط اقساطی ویژه، با کارشناسان فروش وب‌سایت الو قسطی در تماس باشید.

مقالات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

شرکت کیان مبتکر فردا، با نام تجاری الوقسطی، تحت مجوز پرداخت‌یاری و با هدف ارتقای کیفیت تجربه پرداخت آنلاین فعالیت می‌کند.

تماس با ما

  • ساعت پاسخ‌گویی: ۹ الی ۲۲
    آدرس: کاشان، خیابان شهید رجایی، ابتدای خیابان آیت الله مدنی، ساختمان الوقسطی
    پشتیبانی و مشاوره رایگان:
    00 911 910 -021

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به الوقسطی می‌‌باشد. © Copyrights – Alo Ghesti Co. – 2024

سبد خرید

این یک پاپ آپ است.